Followers

Saturday, February 4, 2012

bicara hati


kenapa bicara hati tulisan Damya Hana sangat sangat sangat (jelas terang lagi nyata salah grammar..lol) popular? pada pendapat q.min.z, selain sebab jalan cerita yang best, padat dan bermesej, bicara hati gak boleh di katakan first batch yang buat cerita pasal kahwin kontrak, atau kahwin dulu baru bercinta atau cerita kahwin gaduh gaduh gaduh then suka sama suka. etc..

so masa buku tu keluar, memang sangat mendapat sambutan hangatlah. 

tapi...

sekarang ni ramai pembaca yang bila baca sinopsis pasal kahwin diorg kata "ala...kahwin lagi? boringlah..cliche" *letak balik novel tu kat rak buku, tak jadi beli*
hurm..mereka yang macam ni buat q.min.z kata "cuba korang baca balik bicara hati, boring tak?" 

tak kan? 

tapi ada jugak readers yang still baca cerita kahwin-kahwin ni, korang memang awesome sebab korang tak pandang cerita yang ada tema yang sama sebagai cliche.. harap ramai readers yang macam ni datang baca Hello Otaku Suami, Hai Puteri Isteri.

dan readers yang rasa buku novel yang cerita pasal orang dah kahwin ni boring, q.min.z harap berilah peluang kepada penulis-penulis yang guna theme 'kahwin', cuba bacalah dulu..tema jer same.. isi tak same..especially penulis baru macam q.min.z, sokongan anda amat dihargai...

huhu...

apa pendapat anda?

10 comments:

  1. suka baca bicara hati :') novel pertama yg kite baca smpai abis. kalo tak cuma baca part dpn, tgh, belakang. hehe ^^Y

    ReplyDelete
  2. hehe. memang yang ramai suke buat citer camtu..
    apa yang penting jalan citer die..
    saya baru belajar menulis.. min nanti tegur2 la kita kalau ada salah2 ya:)

    ReplyDelete
  3. cik pensil, thx sbb follow. nnt sya follow blog awak jgk^^
    yup yg penting jalan citer kan?
    kami yg tulis cite kawen ni bukan loser kan? huhu.. thx for commenting~!!

    ReplyDelete
  4. salam...
    follow blog neh lepas nampak link kat blog http://ayaakira1011.blogspot.com/ TE memang bukannya kipas susah mati novel terutamanya cita tentang kawin2. Tapi, TE akan baca nov qminz n tinggal komen klu berkesempatan. gud luck with ur writing :D

    ReplyDelete
  5. sbenrnye x ksh pon cte cliche ni, tp yg mrhnya if tru sebjik2 jalan cerita, bru2 ni sy ade beli buku alaf, br bc cikit dah nmpk obvious sgt tiru 2 cerita keluaran alaf jgk..sdh la cm2, rugi byr 20++, cliche 2 normal la, lgpon ape sgt lah nk boleh buat kn, tp jalan cerita 2 jgn la tru,,sedih..huhu, btw personally, sy lg suka crita cliche, yg kwen dlu bru cnta, coz, x de lah rs berslh sgt bc, if crita kapel 2 dlu, msti ade pegang2 tangan sume 2 ,x psl2 jd cnth x baik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul jugak kan, kalau dh kawen semua pun dah halal^^, saya tak pernah terfikir macam tu..

      hurm...stakat ni saya tak pernah la baca lagi cerita yang sama sebijik2.. tapi pelik jugak, kalau dah nmpk sgt dia sama, kenapa alaf still terbit kan buku tu?

      hurm...

      Delete
  6. akak wat 2 cerita kahwin . dua lagi tak . n yg banyak pengikut opkos cite kawen.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. pelik kan? ad setengah yg qminz jumpe, ckp x suke. biler baca suka jugak.. heheh

      Delete
  7. cite kawen x per..benci lama lama jd suka menyampah hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...banyak juga kan yang macam tu...tapi HSHI tak macam tu kot, sebab Airil dan putri tak benci antara satu sama lain, diorg sama2 nak rumah tangga yang bahagia..

      MOTO KELUARGA: KITA KAHWIN NAK BAHAGIA!!! ^^ hehhehehe

      Delete