Followers

Friday, March 30, 2012

[Hello Suami, Hai Isteri!] Fakta HOS, HPI!!

Hai.....


Dalam post ni, qminz nk share korang beberapa fakta pasal novel Hello Otaku Suami, Hai Puteri Isteri. Fakta yg mungkin korang perasan atau pun tak..^^

First of all, tajuk die: Hello Otaku Suami, Hai Puteri Isteri.
Seriously, kadang2 qminz sendiri rasa tajuk ni ntah hapa2, memang random gila sebab tak tahu nak buh tajuk apa. Then kenapa kat post blog kami ringkas kan jadi HOS, HPI? sebabnya, kat title x boleh guna 'strikethrough', so mmg x boleh nak stretch that words lah. (Kalau actually boleh buat strikethrough kat title tolong lah bg tutorial kat qminz, tak reti nak buat lah, we tried to google it how but failed miserably)  


*edit*
Untuk mengelak kekeliruan, kami memilih untuk menukar tajuk (takda lah tukar sgt pun, just cancelkan terus perkataan Otaku dan Puteri tu..) Sorry for the inconvenience!! ^^;;;

Then, nama Putri Shazlin. Nama Shazlin PUTRI tau, bkn puteri. Ini memang mummy daddy dia saja bagi nama macam tu kat dia dan adik dia Putri Hazlinda, diorg ni takde Megat ker keturunan raja ke..NO..mmg xda, sebab tu qminz guna Putri instead of Puteri. 

Nama panggilan Lin: dlm novel ni ada 3, Lin untuk keluarga dan Tania. Then, Airyl pulak..semua orang dah tahu: Puteri, dan kawan2 Lin di kolej panggil dia : Risha, amek dari Puteri Shazlin.

Shazlin ni dia cepat berubah mood. contohnya, kalau tgh merajuk kejap je merajuk. Pujuk skit dia dah okay. Kalau marah pun selalunya macam tu, even kalau dia takut pun sekejap je dia boleh okay balik macam tak ada apa2 yang berlaku, tapi bila dia takut mmg dia takut betul2 lah, bila marah, marah mmg jerit2. She's just get over it + back to normal quickly..

Siapa perasan nama adik beradik Airyl semua ada satu jer. Dlm chapter .:12:. pun Airyl ada cakap "nama saya satu je, Airyl" nama abang long: Aaron, kembar dia Airylia, Airul adik plg kecik.^^

Airyl sangat2 respect abang dia, sangat2 rapat sampai bila Aaron nk pergi sambung belajar dia cakap dia nak ikut. Sanggup tinggal kembar dia kat sini. Bila Aaron stop smoking, dia pun stop smoking, Aaron mmg bagi pengaruh yang besar kat Airyl.

Airylia pulak sebab dia kena tinggal dengan abang kembar dia, dia jadi seorang yang sangat kuat dan tabah + berdikari. Adik diorg Airul pula, sebab sebelum Airyl pergi jepun dia ada pesan jaga kakak elok2 dan ibu ayah, then dia sangat2 sayang kakak dia Airylia (tahap sister complex lah), sangat mengambil berat kat ibu bapa dia. 


Dan fakta terakhir hari ni, semua location (kawasan perumahan, nama jalan), nama syarikat, nama kolej dan sebagainya adalah fictional. qminz mmg reka sendiri, sbb kdg2 kalau tak berapa nk familiar dgn kawasan KL+terlalu mls nk buat research, we'll just create it. hehehe... ala...cite orang putih pun selalu buat cam tu..contohnye: Vampire Diaries, Mystic Falls. Diorg reka je pekan tu...


OK.. dh byk facts yg kami bagitau...len kali lah pulak eh..
bye..^^

No comments:

Post a Comment