Followers

Tuesday, December 11, 2012

Kisah Senjakala: Fajar Menyinsing, bahagian 2.


Twilight.

Saya baru je tengok movie Twilight saga: fajar menyinsing (ini kalau ikut sarikata atas skrin wayang lah) *tak adalah baru sangat, dah lama tapi tak sempat nk post ni*

Twilight saga ni memang salah satu movie omputih bersiri yang saya suka sangat2lah. Saya ada semua novel dia, best sangat tapi movie dia lagi best.
Mungkin ada yang setuju ada yang tak kan? Saya suka movie sebab dalam movie ada benda yang tak ada dalam novel yang buatkan cerita dia lagi best.

Eg: *contain spoilers, sape tak tengok lagi lepas tgk baru baca!!

Dalam rumah famili Cullen, ada frame yang letak graduation caps. Dalam movie je ad, dalam novel tak ada.
Then dalam movie Twilight breaking dawn ada tunjuk aksi peperangan antara Cullen dgn Volturi. kalau dalam novel xde cerita semua tu sbb
dlm novel dia tulis dari bella punya point of view, so ap yang alice tunjuk kat Aro bella tak tahu.

Bila Alice tunjuk kat Aro mcm mana dia mati, of course la dia cuak kan and sebab tu dia suruh semua guard dia balik. n perang tak jadi.
Haha... masa mula2 tgk part tu, bila guard Aro pegang alice, and carlise datang nak selamatkan anak dia..perg.. part tu cek rasa terharu tau.
Oh my.. nk jadi anak angkat Carlise jugak!!!! hahaha
tp bila nampak carlise mati, dah rasa semacam dah. Apa bangangnye ayah ku mati? Then, jasper, seth, leah, esme, dan byk lagi yang mati..sungguh menyentap jiwa tgk diorg ni mati.
Then.. bila tengok Bella dan Eddie bunuh si Aro tu. tiba2 click dlm otak 'ALICE'!!
Alice yang tunjuk kat Aro!! benda ni tak jadi pun,...
Hahaha... naseb tak tertipu dengan Alice sampai habis, kalau tak buat malu je.memang tak mengaku fans Twilight la..

Antara semua novel twilight saga ni, Q paling suka Breaking dawn sebab suka tgk macam mana Jacob berebut renesme dgn rosalie. Cute gila jacob lepas imprinted!!
Part Bella belasah jacob lepas dia dpt tau yg jacob imprinted kat nessie pun lawak gak, dah jacob siap bg nickname kat anak dia lagi. Haha.
Lagi.. armwresting pun best gak.. Ha... memang Q lagi suka part yang ad supporting actors lagi dari edward. Q suka emmett, n jasper.. sbb diorg mcm abang yang sgt cool.
And jacob lepas dia imprinted. suka sangat!!!

Ayat paling ingat dalam twilight breaking dawn: "So, should i start call you dad?" - Jacob to Edward
Muahahahahaha... kelakar dowh.. hehe..

Ending dia cantek sangat, korang memang kena tengok!! sangat2 best.

OK.. stop spazzing kat sini..
BYE

No comments:

Post a Comment