Followers

Monday, December 30, 2013

**Love Letter** 12

Holaaaa.... Here bab 12.... Enjoyyy reading... and i'll 'enjoy' reading all my notes dengan buku tebal-tebal tu yee... Korang enjoy dengan abang Hadif... Kekekeke...

~LOVE LETTER ~
~12~
Langkah Nelissa dibawa perlahan-lahan. Dia melangkah tanpa arah tuju, fikirannya menerawang entah ke mana. Hatinya benar-benar resah! Dia teringat kembali kejadian di pejabat tadi.

Friday, December 27, 2013

**Love Letter** 11

Heloooo.... Hmmm sebab rasa bab sebelum ni macam pendek sangat sangat so Zhee bagi entri hari ni... Muahahaha... Errr but sorry abang Hadif tak muncul dalam bab ni jugak.. Dia akan muncul dalam bab seterusnya yaaa... So enjoyyy... (o^_^o)
p/s: kepala gelong nak masukkan principles of marketing dalam otak!! ζ~(∂_∂)~ζ



~LOVE LETTER ~

 ~11~

           Telefon bimbit di tangan ditenung lama, matanya yang mengeluarkan aura marah itu seolah-olah mahu mengeluarkan laser supaya skrin telefon bimbitnya meletup! Geram di hati sudah tidak dapat ditahan lagi. Masuk kali ini entah sudah kali ke berapa Nelissa cuba mendail nombor telefon Hadif, tetapi setiap kali pun pasti panggilannya dijawab oleh Cik Operator sahaja.

Tuesday, December 24, 2013

**Love Letter** 10


Heloo semua... Firstly Zhee nak minta maaf, Zhee skip bab 09 and straightly jump ke bab 10 tauuu... Sebab dia.. Hmm jangan tanya lah kenapa.. Hahahaha... Tapi tak effect banyak pun.. Lepas tu sekali lagi nak minta maaf, bab kali ni macam pendek sikit.. Zhee tak tahu nak tambah tang mana lagi dah.. Lagipun bila bukak word nak menaip tu rasa macam bersalah pulak, sebab Mama Zhee dah bagi perintah berhenti tulis mss and focus for my final exam dulu.. So Zhee tak tambah banyak, just touch up sikit-skit je.. Walaupun pendek tapi harapnya memuaskan hati ye.. Dan sekali lagi maaf, bab ni tak ada abang Hadif.. Sorryyyyy......



~LOVE LETTER ~

  ~10~

Penantian itu satu penyeksaan. Penantian untuk benda yang ditunggu-tunggu itu menyeksa jiwa, tapi penantian untuk benda yang kita tidak mahu lebih menyakitkan. Tiga hari berlalu, dan tiga hari ini merupakan satu penyeksaan buat Nelissa. Sebelah hatinya menanti-nantikan ketibaan hari ini, tetapi sebelah lagi seakan-akan tidah mahu hari ini tiba, dia takut!!

Tuesday, December 17, 2013

**Love Letter** 08

Salam semua p(*-*)q
Hari tu sempat lah Z dgn kakak pergi pesta buku 1 malaysia, 
borong novel banyak..... Muahaha.... 
Lepas tu dapat jumpa penulis-penulis kesayangan, 
kak Farah Husain, Kak Anna Lee, etc2.. 
Haha.. They are really niceeee... mesra alam sangat.. O(≧∇≦)O
Tapiiiii... Yang sedihnya.. 
(Dah banyak kali mengadu dalam FB, tapi nak cakap jugak kat sini ) 
Tak dapat sentuh satu pun lagi, nak balut pun tak sempat…TToTT 
Terlalu banyak kerjaaaa… ζ~(∂_∂)~ζ
Jealous sangat bila nampak mereka mereka
 itu up status kat FB dah baca YLB lah, romeo juliet lah.... 
Huaaaa sumpah jealous…!!! Nak baca jugakkkkk…..
Tak pe lah, siapkan kerja, habiskan exam, 
nanti cuti boleh baca plus sambung tulis Love Letter kannn....
Tak pe tak pe..
So, nah hadiah untuk korang semua.... 
         Baca jangan tak baca…(^∀^)



           
                                                   ~LOVE LETTER ~
~08~

            
               Hari ini mood Hadif tidak baik, sepanjang perjalanannya naik ke pejabat tiada seorang staf pun yang ditegurnya. Mukanya serius sahaja, staf yang mengucapkan selamat pagi padanya pun hanya dibalasnya dengan anggukan sahaja. Moodnya hilang disebabkan pergaduhan kecil dengan Nelissa semalam. Geram betul dia dengan Nelissa yang beriya-iya mahu memulangkan dompet yang dihadiahkannya itu. Sudah orang beri tu ambil sahaja lah…

Wednesday, December 11, 2013

**Love Letter** 07

Salam, hai hai hai... Hehehe.. 

Saja gedik nak update entri hari ni sebab hari ni 11.12.13.. Macam excited je.. 

Lately, view review BKATC kami dekat blog naik botingkek-tingkek... 

Tengah hot Abg Jebat dengan Mastura sekarang.... ^___^

Hahaha... Z excited gila dapat tengok cerita BKATC.. 

Nasib baik ternampak link yang boleh tengok online semalam, kalau tak melepas eden... 

 Sumpah lawak gilaaa... Hahahaha gedik kot Mastura dengan Abg Jebat dia..

 Abg Jebat pulak garang nak mampuihhh... 

Tapi sangat-sangat menghiburkan hati.. Korang tengok tak??

Hehe, done excited dengan Abg Jebat, kita excited kan diri dengan Abg Hadif pulak ye???

Here, Abang Hadif u ollss... 

Enjoyyyyy...!!!! (^_-)☆wink


~LOVE LETTER 
~07~

“Berhenti dekat depan ni je..” Suara Nelissa pada Hadif yang sedang memandu.

Perlahan-lahan Hadif memberi signal dan berhenti di tepi. Setelah kereta diberhentikan, Hadif menunduk sedikit untuk mendapat pandangan yang lebih jelas. Ternganga dia sedikit apabila melihat bangunan flat lama di hadapan mata.  ‘Nelissa duduk dekat sini?’ Ya Allah, Hadif rasa macam nak jatuh rahang untuk kali kedua.

Sunday, December 8, 2013

**Love Letter** 06


Hello semuaaa... Hahaha.. Hari ni tak tahu nak membebel apa...

Hmmm tak payah cakap apa-apa lah.. 

Sila lah baca... Hahaha.. Enjoyyyyyy.... (^_-)☆wink



~LOVE LETTER ~
~06~



              Keluar sahaja daripada bangunan pejabat, Nelissa sudah nampak Porsche Cayenne hitam yang dikenalinya tersadai indah di hadapan bangunan pejabat. Laju-laju dia melangkah menuju ke arah kereta itu.

Friday, December 6, 2013

[CERPEN] Aidilfitri bersama kamu…cowok perasan bagus!!

Author note:  Salam, lama dah tak post apa2. Disebabkan saya tiba2 dapat idea untuk cerpen ni jadi saya cuba tulis juga. Hadiah ramadhan+aidilfitri; Aidilfitri bersama kamu...cowok perasan bagus!! Selamat membaca, semoga terhibur.




Aidilfitri bersama kamucowok perasan bagus!!

            “Lo ada mata nggak? Abis basah baju gue…gara-gara lo.”

        “Eh…eh…indon rupanya,” Arman membalas bentakan gadis di hadapannya ini dengan suara seolah-olah menyindir. Gadis itu merengus, sambil menjeling tajam ke arah lelaki di depannya ini. Geram! Sakit hati!

Tuesday, December 3, 2013

**Love Letter** 05

Salam semua... Update awal again this time... ^_______^

Kali ni Z bagi entri awal cuz ramai complaint entri lepas pendek... 

Maaf lah sebab ramai jugak yang tak puas hati bab 04 tu 

macam pendek sikit but sorry again today's entry pun tak berapa nak panjang jugak..... 

Dan bab-bab seterusnya pun bila Z check balik memang tak berapa nak panjang pun, 

emmm and i was thinking macam mana nak buat ni??? 

So, untuk beberapa bab yang pendek tu Z akan update awal, tak ikut 

jadual asal seminggu satu bab... Okay tak??? 

Hehehe jangan marah dah naa kalau lepas ni entri pendek sikit..... 

Enjoy........... (^_-)☆wink


 ~LOVE LETTER ~

                                                              ~05~



Permainan ragbi yang sengit itu Nelissa tonton dengan rasa teruja. Walaupun di padang yang luas itu terdapat ramai pemain yang sedang berlari ke sana–sini, tetapi pandangannya hanya tertumpu kepada seorang manusia sahaja. Sesekali cermin mata yang ingin melurut jatuh dibetulkan. Nelissa betul-betul fokus dengan permainan di hadapan sampai tidak pandang kiri-kanan dah.

Thursday, November 28, 2013

**Love Letter** 04

Hello Hello... Hahaha.. Kali ini entri awal??? 

Hmmm Hmm.. Sebenarnya awal-awal tadi Z macam masih 

berfikir-fikir nak ke tak nak, nak ke tak nak... 

Tapi tiba-tiba ada someone request so Z decided to update 

bab 04 ni... Hehehe.. Thanks to her yaa.. O(≧∇≦)O

Awal-awal tu saja terfikir nak update awal sebab I'll be away

 for three days.. TToTT So sad.... 

Ada program anak angkat dekat kampung which I don't know whether 

dapat ke tak internet connection dekat 

sana... And I was thinking nak bagi entri sebagai penganti?? 

*apakah itu?? ignore please... haha*

So kalau Z tak balas komen di sini ataupun di facebook, tu Z still dekat

 kampung tu lah... Nanti Z balik Z akan balas semuanya... 

(Tu pun kalau ada lah, sbb usually tak banyak pun.. muahahaha)... 

Okay, so here.... Enjoy Reading.. \(^ ^)/


~LOVE LETTER ~
   ~04~


Serius wajah Hadif menatap longgokan fail-fail di atas mejanya. Dalam dua tiga hari ini dia memang betul-betul sibuk menyiapkan kerja-kerjanya yang semakin menimbun. Sesekali dia menekan-nekan pelipis, penat kerana terlalu lama menatap fail dan komputer. Hadif mengangkat kepalanya daripada fail di hadapan apabila interkomnya berbunyi.

Saturday, November 23, 2013

**Love Letter** 03

Salam semua readers yang dikasihi..... O(≧∇≦)OSo how was your week?? Mine, huuhhh tak tahu nak 

cakap lah, hectic sangat...!! Tapi hahaha saya sangat gumbiraaa kerana hectic week itu sudah berlalu... 

Muahahahahaha... 

Tapi bila dah free macam ni mula bosan, so saya decide nak bagi entri awal.... 

Ceeeeeeee... hahaha suka takkkk??? 

Okay lah, here.........Sila Enjoyyyy...\(^ ^)/



You all punya Hadif...^.^

~LOVE LETTER ~

                                                                           ~03~
            Selesai mengelap badan, tuala di tangan dicampak ke dalam bakul baju. Hadif hanya mengenakan seluar bermuda dan membiarkan badannya terdedah tanpa baju. Kakinya melangkah ke balkoni, ingin menikmati angin malam yang sudah lama dia tidak nikmati. Sudah lama Hadif tidak buat begini, selalunya siap sahaja mandi dia akan terus duduk di hadapan komputer untuk menyambung kerja yang tergendala. Tetapi hari ini dia terasa malas mahu menyiapkan kerjanya dan ingin bermalas-malasan begini sahaja. Hadif sebenarnya penat dengan kerjanya yang tidak pernah surut-surut, malah semakin hari semakin bertimbun kerja yang perlu diselesaikannya.

Monday, November 18, 2013

**Love Letter** 02

Assalamualaikum semuaaaaa..... Hmm Hmm... Tak tahu nak cakap apa sebenarnya, otak masih lagi dalam mod zombie sebab terlalu banyak test dan assignment nak kena buat, so memang otak pun jadi tak berapa nak betul.... Penat betul minggu ni... Haihhhh.. Tapi Z curi jugak lah masa untuk mengapdatekan love letter untuk minggu ni... Ceeee... Terharu takkk?? Hahaha, abaikan semua tu... 
Sila enjoyyyyy.... (o^_^o).......                                                                
      
    ~LOVE LETTER ~

                                                                 ~02~
Walaupun duduk di dalam bilik berhawa dingin, peluh tidak berhenti merecik di dahi Nelissa. Walaupun duduk di kerusi yang empuk tetapi terasa seperti panas sahaja punggungnya. Sepanjang mesyuarat bersama wakil daripada AK Group itu berlangsung, Nelissa langsung tidak senang duduk. Matanya hanya difokuskan pada komputer riba dan notanya sahaja, tidak berani dia mahu mengangkat muka, lebih-lebih lagi dengan kehadiran lelaki itu di situ.

Monday, November 11, 2013

**Love Letter** 01

Assalamualaikum dan heloooooooooo............ ^.^ 

Hoho, amat lah lama blog kami ni berhabuk, bersawang dan tak tahu lah ber apa lagi kan.... 

Berkurun tiada apa-apa entri. 

Hmm Hmm... Kali ni dengan sukacitanya Z nak introduce karya baru Z... Oh Maiiii, I'm so excited

 yet sooooo nervous... Sebab dah lama sangat tinggal blog ni, so I'm sooooooo soooo soooo 

nervous... Don't know why, tapi ini lah yang berlaku... Kui kui kuiii... Macam laka lakaa jer...

Cehh, ignore that... And here I present to all beloved readers... 




 ~LOVE LETTER ~

Dan sini wataknya yaa...


Mr. Amirul Hadif

Miss Airis Nelissa

~01~
Nelissa termundar mandir di hadapan pintu pejabat, resah menunggu bosnya yang tidak muncul tiba. Sebentar lagi satu mesyuarat bersama pelanggan terpenting syarikat mereka akan berlangsung namun kelibat Encik Zaid langsung tidak muncul-muncul lagi. Bos besar mereka Dato Karim sudah berkali-kali bertanyakan Encik Zaid, Nelissa sendiri sudah naik buntu entah mahu menjawab apa lagi. Semalam, Encik Zaid sendiri telah mengingatkan dia tentang betapa pentingnya mesyuarat hari ini tetapi dia pula yang tidak muncul lagi walhal sekejap sahaja lagi pelanggan penting mereka akan tiba dan mesyuarat itu bakal bermula.

Tuesday, August 13, 2013

Review Teduhan Kasih by Marissa- Z

Assalamualaikum semua... Okay ni Z yaa.. Bukan kak Q.. Hehehe.. Sebelum apa-apa, Z nak mengambil kesempatan ni untuk mengucapkan Selamat Hari Raya kepada semuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa readers yang kami sayang... <3 <3 

So, after soooooo longgggg... Finally, i'm back.. with a review... Miahahahaha... Sebenarnya review ni Z tulis masa awal bulan puasa hari tu kalau tak silap tapi tak sempat nak post... N sebab utamanya adalah sebab takde internet connection sebenarnya.. Hmmm kesian kannn... 

Tuesday, June 4, 2013

q dah ada twiterrrrrrrrrrrrrrrrr~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Salam semua... hehehe...
bukan, ini bukan n3 novel.. hehehehehehe.. sila tunggu khamis untuk n3 novel. 

Saya nak kasik tau yang saya dah ad twitter: https://twitter.com/queen_q_minz

Sila follow OK.

then...saya dah jumpa goodreads untuk HSHI http://www.goodreads.com/book/show/17948533-helo-suami-hai-isteri, sila rate dan review kalau rajin..
macam yang saya cakap sebelum ni: saya menerima review anda sama ada positif atau negatif dengan hati yang terbuka (selagi anda gunakan bahasa yang sopan lah.) mcm 2 orang akak yang dah review tu..saya akan kaji apa yang akak2 cakap, dan perbaiki lagi untuk next novel terima kasih sebab sudi baca n komen ^^

Errr....itu jelah kot nak cakap.. jangan lupa follow saya okay!!!!! ^^ weeeeeeeeeeee....



Sunday, May 19, 2013

[Sampai Bila pun Sayang] 25

Sampai bila pun sayang



25
Sekarang

“Sampai bila-bila pun Danish tak akan maafkan dia.” Suara Danish dengan nada tegas. Tersentak Danisa mendengar suara Danish yang keras, tak sangka Danish masih berdendam pada Ameer. Sedangkan Danisa sudah lama memaafkan Ameer, dia tidak mahu mengenang kisah lalu. Sebaik sahaja bangkit dari kesakitan dahulu, dia sudah berjanji untuk memaafkan Ameer, tiada guna berdendam memaafkan lebih baik dari menyimpan dendam. Luka yang ditinggalkan Ameer sembuh perlahan-lahan dengan bantuan dan sokongan Aisyah dan Danish, manakala parutnya pula dilindungi oleh cinta yang Faez taburkan kepadanya. Sekarang dia langsung tidak sedih dengan kenangan yang sudah lama ditinggalkan.

“Dan Danish tak akan benarkan sesiapa lukakan kakak.” Janji Danish buat kakaknya, itu sumpah yang dia pegang sejak malam dia mendengar perbualan kakaknya dengan Aisyah. Danisa meletakkan tangannya pada bahu Danish, dia memberikan senyuman buat Danish tetapi Danish langsung tidak memandang, dia masih melemparkan pandangan pada pemandangan kota Kuala Lumpur.

“Danish, tak ada siapa akan lukakan kakak. Abang Faez tu baik, dia sayangkan akak dan hormat akak.” Danisa memujuk Danish dengan harapan adiknya akan berlembut hati dan menerima kenyataan yang hati Danisa sudah terpaut pada insan bernama Faez.

“Itulah kakak, mudah sangat percaya kat orang. Kalau dia depan je nampak baik tapi sebenarnya tak macam mana pulak? Dulu laki tu pun bukan main lagi lagak baik depan kita tapi belakang kita siap buntingkan perempuan lagi.” Danish tidak habis-habis mengungkit mengenai itu. Danisa kecewa…kenapa Danish tidak boleh nampak betapa gembiranya dia sekarang, dia sudah tidak dibayangi dengan kegagalan cinta pertamanya itu kerana Faez. Kenapa Danish tidak boleh memberi dirinya peluang untuk mengecap bahagia ini?

“Dia baik Danish, tak pernah sekali pun dia ambil kesempatan ke atas kakak. Walaupun bukanlah alim seperti ustaz tetapi dia bukanlah bodoh agama, sekurang-kurangnya solat dia terjaga. Dia hormati kakak, bila kakak cakap kakak rahsiakan hubungan kami dari Danish dia hormat pendirian kakak. Kakak tak tahu mana lagi kakak boleh cari lelaki sebaik dia, dan kalau kakak kena tipu lagi, kakak redha sebab kakak memang sayang pada dia.” Danisa cuba meraih kepercayaan Danish, Danish memandang ke wajah Danisa tidak percaya. Redha? Danisa sanggup ditipu lagi? Gila…nampaknya tamparan hebat dari peristiwa lalu sudah buat kakaknya sewel kot, boleh redha macam tu je kalau kena tipu lagi.

“Redha kakak kata? Gila apa Danisa?” Tanya Danish dengan nada sedikit meninggi. Rimas pulak dengan sikap kakaknya ini, kenapa mudah sangat percayakan orang. Dari luar nampak bukan main lagi berkarisma, matang dengan penampilannya, serius dan boyish sedikit kadang-kadang tetapi sebenarnya dalaman Danisa lemah, mudah percayakan orang, cepat cair dengan mulut manis, cepat sangat maafkan orang.

“Danish, jodoh, kalau Allah kata bukan milik kita, tetap bukan milik kita. Jodoh Allah dah tetapkan Danish, tak kira berapa kali kita bercinta, kecewa, menangis, jodoh kita tak berubah Danish. Dan kita kena cari sampai jumpa jodoh tu..”

“Kakak dah mula balik cakap pasal kahwin, Danish tak suka.” Pintas Danish sebelum Danisa menjelaskan soal jodoh lebih mendalam. Bukan dia tidak tahu mengenai itu, tetapi cuma dia tidak sanggup melihat peristiwa dulu berulang lagi, sebelum pisang berbuah dua kali baik dia cepat-cepat cantas pokok pisang itu.

“Danish, kakak cakap pasal kahwin tak bermaksud kakak nak kahwin sekarang. Kakak cuma nak Danish faham yang kakak, Danish, kita tetap kena melalui, menempuhi semua ni sebelum kita bertemu dengan jodoh kita. Kalau Danish asyik jaga kakak macam ni bila Danish nak ada girlfriend?” Pandai-pandai sahaja Danisa mengubah topik, terus Danish mencebik.

“Ish kakak ni, kita tengah bincang pasal kakak bukan Danish. Saje je nak naikkan darah orang.” Marah Danish, tetapi Danisa buat tak tahu sahaja. Dibalunnya tawa kepada Danish, Danish terus mencekak pinggang.

“Kakak!”

Danisa terdiam, okey sekarang masa untuk serius balik. Masa untuk ketawa dah tamat, Danish dah marah sangat dah tu.

“Danish kenal dengan dia dululah. Kalau Danish approve baru kakak serius dengan dia, boleh?” Tanya Danisa, tangannya melingkari bahu tegap Danish. Dia menepuk-nepuk bahu adiknya itu memohon persetujuan Danish.

“Sekarang ni main-mainlah dengan dia?” Tanya Danish dengan mimik tak puas hati.

“Bukan main-main tapi kakak belum cakap kat dia yang kakak dah jatuh hati kat dia.” Terus terang Danisa kepada Danish. Sekarang Danisa lebih berani bila dia faham mengapa Danish bertindak mengongkong pergaulannya, dia perlu pertingkatkan komunikasi antara mereka dua adik beradik kerana masalah komunikasi boleh membawa kepada pelbagai masalah lain terutamanya salah faham. Jadi biarlah dia lebih banyak berterus-terang, lama-lama pasti Danish juga akan lebih terbuka dengan Danisa dari sekarang.

“Kakak ni…main jatuh-jatuh hati pulak. Nanti kalau kecewa, hati tu jugak yang jatuh berkecai.” Sambung Danish sambil menguis rambutnya yang ditiup angin lalu menyapa pipinya.

“Danish tak jumpa dia lagi macam mana Danish tahu dia akan kecewakan akak ke tak. Jumpa dia dulu okey?” Ajak Danisa lagi. Danish akhirnya mengangguk dalam terpaksa, dia mahu memantau hubungan kakaknya dengan lelaki itu. Kalau lelaki itu tak layak buat kakaknya, dia sendiri akan beri amaran kepada lelaki itu supaya tidak mendekati kakaknya itu. 

“Bagus, jom balik. Nyamuk dah mula gigit kakak tau tak. Jom.” Danisa menolak Danish, memaksanya bangun dari bersandar di hood kereta Satria Neo itu. Dalam perjalanan balik sengaja Danish menakut-nakutkan Danisa dengan melakukan aksi drift di lereng-lereng bukit itu sebagai balasan kerana berbohong dengannya. Memandangkan jalan raya di bukit itu memang lengang terutamanya setelah masa menginjak ke tengah malam, oleh itu Danish berani melakukan aksi merbahaya itu.

Kalau menaikki kereta yang di drift di jalan raya yang rata sudah cukup menakutkan bagi Danisa ini kan pula drift menuruni bukit, hendak putus anak tekak Danisa menjerit. Takutnya hanya Allah yang tahu, nasiblah Danish sememangnya handal dalam aksi drift ini, setidak-tidaknya Danisa percaya yang Danish tidak akan buat mereka terbabas entah mana-mana.

Longlai tubuh Danisa sebaik sahaja tiba di rumah, lembik lutut Danisa melangkah masuk ke rumahnya. Ini semua gara-gara aksi drift berani mati Danish, Danisa terus ke dapur untuk mengambil air untuk meredakan jantung yang berdegup kencang. Danish macam suka pula mengenakan kakaknya begitu, meleret sahaja senyumannya puas dengan idea bernasnya untuk menakut-nakutkan kakaknya. Jahat dan nakal.

“Siaplah Danish, tahulah apa kakak nak buat untuk balas dendam. Siap kau Syed Danish Syed Iskandar.” Danish meluru masuk ke dalam biliknya bila mendengar nama penuhnya disebut kakaknya itu, marah betul Danisa nampaknya baik dia melarikan diri dulu. 

*~*

“Syed Danish Syed Iskandar, dua puluh lima tahun, single. Saya bagi masa limit untuk awak copy details dia.” Suara Danisa lalu dia meletakkan jarinya dibawah hidungnya, cuba untuk menyembunyikan senyuman yang terlirik kerana melihat aksi pelajar-pelajarnya terutamanya pelajar perempuan kalut menyalin maklumat Danish yang terpampang di skrin.

Inilah misi membalas dendam Danisa, ah…biarkan Danish kena kacau. Berani dia takutkan kakaknya, dia ingat dia siapa? Berdekah-dekah Danisa tertawa di dalam hatinya, dia amat puas hati dengan hasil kerjanya. Danisa memilih gambar Danish yang paling kacak baginya, sudahlah kacak tinggi lampai pulak tu…genetik mereka memang tinggi. Nombor telefon, alamat e-mail, i.d twitter, url profil facebooknya semua bentuk komunikasi yang boleh sampai ke Danish telah dimasukkan pada gambar yang ditayangkan untuk keseluruhan kelasnya. Sudah tiga kelas yang berbeza rajin menyalin maklumat Danish, budak-budak sekarang…gatal betul!!

Five minutes up..ini antara kita je ye..rahsia, jangan sampai cikgu lain tahu okey. Hai la korang ni…kecik-kecik dah miang…” Selamba ja Danisa mengata pelajarnya, sekadar bergurau bukan dia sengaja menjatuhkan maruah mereka. Bersorak pelajar-pelajar lelaki di dalam kelas itu, ada yang tertawakan mereka pun ada. Danisa menutup gambar Danish tadi dan dia mula untuk serius untuk memulakan kelas setelah lima minit dia melanggar etika sebagai seorang pensyarah.

“Saya pun dulu…urg…first year dah nak bercinta. Bukan main lagi, bila dah kecewa baru meraung-raung menyesal, PADAN MUKA.” Tanpa dia sedar lidahnya mengutuk dirinya sendiri, tercengang anak muridnya, senyap mereka semua. Diam mereka membuatkan Danisa tersedar yang dia sudah terlanjur kata…oppss..

“Eh…saya cakap apa ni? Tutup kes tadi. Silalah concentrate pada kelas kita.”

Laju Danisa menutup malu, dia tersengih sambil mengipas-ngipas wajahnya yang panas kerana malu.

*~*~*
~bersambung~

an: sudah balik kepada timeline asal.. harap anda semua terhibur.