Followers

Tuesday, February 5, 2013

[Sampai Bila pun Sayang] 00

Sampai Bila pun Sayang


00
            “Danish tak setuju, kenapa manusia berharta semua perangai macam ni ha? Apa yang jadi pada mak, sebijik-sebijik jadi kat kakak. Kemudian sekarang tiba-tiba datang cari kakak balik.” Bantah Danish keras, dia tidak suka bila mereka tiba-tiba datang meminang kakaknya.
            Dasar manusia tamakkan harta. Dulu tak mahu, sekarang kalut datang merisik meminang, tak ikhlas langsung. Cemuh Danish di dalam hati, tajam matanya memandang marah ke arah tetamu yang datang, wajah cuak mereka dipandang satu persatu. Danish merengus kecil, cepatnya manusia berubah kerana harta. Dia tidak akan membiarkan dirinya dan Danisa terpedaya dengan tipu helah orang kaya ini. 
*~*~*
~bersambung~

an: Hello2. Ini dia bab 00 untuk novel baru saya, Sampai Bila pun Sayang.
Nantikan bab seterusnya, saya akan update seminggu selepas ICK tamat diblog. Macam biasa, setiap hari Jumaat, Insya-Allah. 
ps: poster dan character chart belum buat sebab laptop sy ni rosak sikit, xselesa nak guna photoshop dengan skrin laptop yang berbayang2. urg... sakit mata. sabar sikit ye... 

Sampai bila pun saya sayang anda semua
q

4 comments:

  1. mukadimah yg best...so nk n ggggggg...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah....intro ni dapat mencuit hati kak norihan^^
      Terima Kasih kerana sudi komen. Tp akak kena bersabar dulu sampai Z hentikan ICK dia. ^^ Harap akak akan terus setia mengikuti HSHI, ICK, dan SBPS.

      Delete
  2. alahai, ckit sgt intronya. x sempat nk hayati
    hihiihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... nama pun intro.. ini intro/teaser~!! apa2 pun stay tune kay~ nanti saya akan update juga

      Delete