Followers

Monday, December 30, 2013

**Love Letter** 12

Holaaaa.... Here bab 12.... Enjoyyy reading... and i'll 'enjoy' reading all my notes dengan buku tebal-tebal tu yee... Korang enjoy dengan abang Hadif... Kekekeke...

~LOVE LETTER ~
~12~
Langkah Nelissa dibawa perlahan-lahan. Dia melangkah tanpa arah tuju, fikirannya menerawang entah ke mana. Hatinya benar-benar resah! Dia teringat kembali kejadian di pejabat tadi.

Friday, December 27, 2013

**Love Letter** 11

Heloooo.... Hmmm sebab rasa bab sebelum ni macam pendek sangat sangat so Zhee bagi entri hari ni... Muahahaha... Errr but sorry abang Hadif tak muncul dalam bab ni jugak.. Dia akan muncul dalam bab seterusnya yaaa... So enjoyyy... (o^_^o)
p/s: kepala gelong nak masukkan principles of marketing dalam otak!! ζ~(∂_∂)~ζ



~LOVE LETTER ~

 ~11~

           Telefon bimbit di tangan ditenung lama, matanya yang mengeluarkan aura marah itu seolah-olah mahu mengeluarkan laser supaya skrin telefon bimbitnya meletup! Geram di hati sudah tidak dapat ditahan lagi. Masuk kali ini entah sudah kali ke berapa Nelissa cuba mendail nombor telefon Hadif, tetapi setiap kali pun pasti panggilannya dijawab oleh Cik Operator sahaja.

Tuesday, December 24, 2013

**Love Letter** 10


Heloo semua... Firstly Zhee nak minta maaf, Zhee skip bab 09 and straightly jump ke bab 10 tauuu... Sebab dia.. Hmm jangan tanya lah kenapa.. Hahahaha... Tapi tak effect banyak pun.. Lepas tu sekali lagi nak minta maaf, bab kali ni macam pendek sikit.. Zhee tak tahu nak tambah tang mana lagi dah.. Lagipun bila bukak word nak menaip tu rasa macam bersalah pulak, sebab Mama Zhee dah bagi perintah berhenti tulis mss and focus for my final exam dulu.. So Zhee tak tambah banyak, just touch up sikit-skit je.. Walaupun pendek tapi harapnya memuaskan hati ye.. Dan sekali lagi maaf, bab ni tak ada abang Hadif.. Sorryyyyy......



~LOVE LETTER ~

  ~10~

Penantian itu satu penyeksaan. Penantian untuk benda yang ditunggu-tunggu itu menyeksa jiwa, tapi penantian untuk benda yang kita tidak mahu lebih menyakitkan. Tiga hari berlalu, dan tiga hari ini merupakan satu penyeksaan buat Nelissa. Sebelah hatinya menanti-nantikan ketibaan hari ini, tetapi sebelah lagi seakan-akan tidah mahu hari ini tiba, dia takut!!

Tuesday, December 17, 2013

**Love Letter** 08

Salam semua p(*-*)q
Hari tu sempat lah Z dgn kakak pergi pesta buku 1 malaysia, 
borong novel banyak..... Muahaha.... 
Lepas tu dapat jumpa penulis-penulis kesayangan, 
kak Farah Husain, Kak Anna Lee, etc2.. 
Haha.. They are really niceeee... mesra alam sangat.. O(≧∇≦)O
Tapiiiii... Yang sedihnya.. 
(Dah banyak kali mengadu dalam FB, tapi nak cakap jugak kat sini ) 
Tak dapat sentuh satu pun lagi, nak balut pun tak sempat…TToTT 
Terlalu banyak kerjaaaa… ζ~(∂_∂)~ζ
Jealous sangat bila nampak mereka mereka
 itu up status kat FB dah baca YLB lah, romeo juliet lah.... 
Huaaaa sumpah jealous…!!! Nak baca jugakkkkk…..
Tak pe lah, siapkan kerja, habiskan exam, 
nanti cuti boleh baca plus sambung tulis Love Letter kannn....
Tak pe tak pe..
So, nah hadiah untuk korang semua.... 
         Baca jangan tak baca…(^∀^)



           
                                                   ~LOVE LETTER ~
~08~

            
               Hari ini mood Hadif tidak baik, sepanjang perjalanannya naik ke pejabat tiada seorang staf pun yang ditegurnya. Mukanya serius sahaja, staf yang mengucapkan selamat pagi padanya pun hanya dibalasnya dengan anggukan sahaja. Moodnya hilang disebabkan pergaduhan kecil dengan Nelissa semalam. Geram betul dia dengan Nelissa yang beriya-iya mahu memulangkan dompet yang dihadiahkannya itu. Sudah orang beri tu ambil sahaja lah…

Wednesday, December 11, 2013

**Love Letter** 07

Salam, hai hai hai... Hehehe.. 

Saja gedik nak update entri hari ni sebab hari ni 11.12.13.. Macam excited je.. 

Lately, view review BKATC kami dekat blog naik botingkek-tingkek... 

Tengah hot Abg Jebat dengan Mastura sekarang.... ^___^

Hahaha... Z excited gila dapat tengok cerita BKATC.. 

Nasib baik ternampak link yang boleh tengok online semalam, kalau tak melepas eden... 

 Sumpah lawak gilaaa... Hahahaha gedik kot Mastura dengan Abg Jebat dia..

 Abg Jebat pulak garang nak mampuihhh... 

Tapi sangat-sangat menghiburkan hati.. Korang tengok tak??

Hehe, done excited dengan Abg Jebat, kita excited kan diri dengan Abg Hadif pulak ye???

Here, Abang Hadif u ollss... 

Enjoyyyyy...!!!! (^_-)☆wink


~LOVE LETTER 
~07~

“Berhenti dekat depan ni je..” Suara Nelissa pada Hadif yang sedang memandu.

Perlahan-lahan Hadif memberi signal dan berhenti di tepi. Setelah kereta diberhentikan, Hadif menunduk sedikit untuk mendapat pandangan yang lebih jelas. Ternganga dia sedikit apabila melihat bangunan flat lama di hadapan mata.  ‘Nelissa duduk dekat sini?’ Ya Allah, Hadif rasa macam nak jatuh rahang untuk kali kedua.

Sunday, December 8, 2013

**Love Letter** 06


Hello semuaaa... Hahaha.. Hari ni tak tahu nak membebel apa...

Hmmm tak payah cakap apa-apa lah.. 

Sila lah baca... Hahaha.. Enjoyyyyyy.... (^_-)☆wink



~LOVE LETTER ~
~06~



              Keluar sahaja daripada bangunan pejabat, Nelissa sudah nampak Porsche Cayenne hitam yang dikenalinya tersadai indah di hadapan bangunan pejabat. Laju-laju dia melangkah menuju ke arah kereta itu.

Friday, December 6, 2013

[CERPEN] Aidilfitri bersama kamu…cowok perasan bagus!!

Author note:  Salam, lama dah tak post apa2. Disebabkan saya tiba2 dapat idea untuk cerpen ni jadi saya cuba tulis juga. Hadiah ramadhan+aidilfitri; Aidilfitri bersama kamu...cowok perasan bagus!! Selamat membaca, semoga terhibur.




Aidilfitri bersama kamucowok perasan bagus!!

            “Lo ada mata nggak? Abis basah baju gue…gara-gara lo.”

        “Eh…eh…indon rupanya,” Arman membalas bentakan gadis di hadapannya ini dengan suara seolah-olah menyindir. Gadis itu merengus, sambil menjeling tajam ke arah lelaki di depannya ini. Geram! Sakit hati!

Tuesday, December 3, 2013

**Love Letter** 05

Salam semua... Update awal again this time... ^_______^

Kali ni Z bagi entri awal cuz ramai complaint entri lepas pendek... 

Maaf lah sebab ramai jugak yang tak puas hati bab 04 tu 

macam pendek sikit but sorry again today's entry pun tak berapa nak panjang jugak..... 

Dan bab-bab seterusnya pun bila Z check balik memang tak berapa nak panjang pun, 

emmm and i was thinking macam mana nak buat ni??? 

So, untuk beberapa bab yang pendek tu Z akan update awal, tak ikut 

jadual asal seminggu satu bab... Okay tak??? 

Hehehe jangan marah dah naa kalau lepas ni entri pendek sikit..... 

Enjoy........... (^_-)☆wink


 ~LOVE LETTER ~

                                                              ~05~



Permainan ragbi yang sengit itu Nelissa tonton dengan rasa teruja. Walaupun di padang yang luas itu terdapat ramai pemain yang sedang berlari ke sana–sini, tetapi pandangannya hanya tertumpu kepada seorang manusia sahaja. Sesekali cermin mata yang ingin melurut jatuh dibetulkan. Nelissa betul-betul fokus dengan permainan di hadapan sampai tidak pandang kiri-kanan dah.